A JSR MOL Synthetic Rubber Zrt. a MOL Nyrt. és a JSR Corporation (Japán) vegyesvállalata

A Társaság célja egy évi 60 000 tonna gyártókapacitású, fejlett technológiát használó szintetikus gumi (SSBR) üzem felépítése és működtetése Tiszaújvárosban.

Az SSBR (oldószeres eljárással készült sztirol-butadién gumi) világszerte a kiemelkedő tapadási jellemzőkkel bíró, ugyanakkor gazdaságos (kisebb üzemanyag fogyasztást eredményező) autógumik meghatározó alapanyaga.

Az üzem alapkőletételére 2015. november 10-én került sor Tiszaújvárosban. Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója elmondta: „Észak-Magyarország egyik legkomolyabb jövőbeni fejlesztésének alapkövét helyeztük el. Élenjáró, innovatív technológiát hozunk Tiszaújvárosba, amelyik képes lesz arra, hogy új utat nyisson az egész borsodi térség gazdasága számára. Célunk, hogy az innovációknak és a beruházásoknak köszönhetően folyamatosan bővíteni tudjuk termékpalettánkat és bővítsük működésünket Magyarországon. A most megkezdett beruházásnak így egyszerre van nemzetgazdasági jelentősége, és játszik kulcsszerepet a MOL- csoport versenyképességének megőrzésében.

 

Az új üzem 51 százalékban japán, 49 százalék MOL részvétellel évi ötmillió gumiabroncshoz lesz képes alapanyagot előállítani, a beruházás végén csaknem 200 főnek fogunk munkát és stabil megélhetést biztosítani.

Az üzem megvalósításához keressük azokat a lelkes, kihívásokra nyitott kollégákat, akik velünk építik fel az ország egyik leginnovatívabb üzemét. A következő két évben több mint 150 fő felvétele valósul meg,  legyen szó akár a vállalat operatív (termelés, mérnökség, minőségbiztosítás) vagy a funkcionális (pénzügy, beszerzés-logisztika és személyügy) területeiről.